Over Cees

Over Cees – biografie

Cees de Bruin (1965) is een toegankelijke, inspirerende, emphatische leider. Hij heeft bijna 30 jaar verschillende leiderschapsfuncties gehad en internationale ervaring opgedaan binnen Shell. Cees is afgestudeerd in Delft in Technische Natuurkunde en vervolgens in een door de industrie gesponsorde consortium gepromoveerd in de geofysica.

Cees is een conceptuele denker met strategische visie die het grotere plaatje ziet. Hij heeft een trackrecord als bruggenbouwer en het creeren van waarde door een teambenadering en sterke communicatie- en relationele eigenschappen. Hij is een “go-getter” die de klus klaart en die niet rust voordat een acceptabele oplossing is gevonden voor alle stakeholders. 

Cees is enthousiast, nieuwsgierig, energetisch, creatief en veerkrachtig in veranderende omstandigheden. Daarbij  behoudt hij altijd zijn gevoel voor humor. In zijn streven om te blijven leren, is hij in 2021 geaccrediteerd als‘Chartered Project Professional’ door de Association for Project Management (APM) waar hij een full-time member is. Als onderdeel van projectmanagement gelooft hij sterk in in het maken van kwaliteitsbeslissingen, toepasbaar in bedrijven en profit en non-profit organisaties.

In mei 2022 heeft Cees de cursus Business Sustainability Management aan het “Cambridge Institute for Sustainable Leadership” (CISL) met goed gevolg afgerond, met accreditatie ‘Excellent’.

Waar is Cees trots op?

Verdubbelde het toepassen van technologieën binnen Shell in twee jaar tijd door middel van een klein kernteam en een groter globaal, virtueel netwerk.

Co-creerde en implementeerde ‘lean opportunity screening’ hetgeen resulteerde in een halvering van tijd en kosten en
het versnellen van beslissingen

Was de drijvende kracht achter een waardeverdubbeling van de verkoop van een asset door de vinger op een zere plek te leggen en daardoor de beslissing tot verkoop uit te stellen.

Was ambassadeur voor beslissingskwaliteit en voor ‘corporate leren’ van value assurance reviews om te voorkomen dat kapitaalintensieve projecten herhaalde fouten maken